Land-en-tuinbouwdagen.be

Land-en-tuinbouwdagen is de grootste boerderij van Vlaanderen. Jaarlijks komen hier zeer veel mensen genieten van de 250 standen en meer dan 3500 dieren die hier zijn voor officiële wedstrijden en prijskampen. De website is opgebouwd met een duidelijk zij-menu, zodat de bezoekers op ieder moment dit kunnen raadplegen.

Er is gekozen voor een simpele en “flat” layout, wat ook terugkomt in de gebruikte iconen. Deze zijn zo opgebouwd dat de informatie praktisch en snel te vinden is, en toch niet in te boeten op de uitstraling van de website.

Smartphone

Horizontale rijen die beter uitkomen op een klein scherm zijn er hiervoor gekozen. Dit werkt ook veel beter in combinatie met scrollen door middel van één vinger.

Tablet

Ook voor deze layout werken we niet met meerdere kolommen omdat dit niet op elk toestel goed zou weergegeven worden. Wel hebben we de plaats om de tekst naast de foto te plaatsen, wat op zijn beurt weer makkelijker leest.

Computerscherm

Voor een computerscherm hebben we de wel de plaats om de info in twee kolommen te verdelen. Hiervan hebben we dus ook gebruik gemaakt aangezien dat hiermee meer informatie op het scherm kan verdeelt worden. Dit om een aangenamere leeswijze op het scherm te tonen. Hier is het meeste aandacht aan besteed, aangezien 66% van het netwerkverkeer nog via een beeldscherm wordt weergegeven (link).

Zoals je bovenaan ziet is er zeer veel aandacht besteed aan het responsieve gedeelte van de website. Deze is zo opgebouwd dat er 3 verschillende layouts te zien zijn; dit voor de drie grote uitspringers op schermformaat. De smartphone, de tablet en het normale computerscherm. De verschillende onderdelen worden zo weergegeven dat deze het beste navigeerbaar zijn met specifieke toestel.

Voor het inschrijfproces gemakkelijker en vlot te doen verlopen zijn er 2 verschillende geautomatiseerde inschrijfformulieren; voor standhouders en deelnemers van wedstrijden. Hier dienen zij een hele hoop informatie in te geven, zodat men van Land-en-tuinbouwdagen een duidelijk overzicht kunnen krijgen van het aantal mededingers.

Klik hier om de website te bezoeken!